RUDE HEALTH

  • Klant: Rude Health
  • Merk: Rude Health
  • Markt: Natuurvoeding
  • Categorie: Ontbijtgranen, Broodvervangers, Plantaardige zuivel & drinks
  • Brandcare tools: Fieldsales force

“Het resultaat mag er zijn, een mooie groei in distributie en plaatsing van POS zoals displays. De evaluatie werd uitvoerig gepresenteerd en heeft ons nieuwe en bruikbare inzichten gebracht.”

– Romy Brackel, Rude Health –

HET MERK

In 2005 begonnen Nick en Camilla Barnard met een missie om de lekkerste muesli op de planeet te maken. Muesli die zo lekker is dat je het liefst je kom leeg wilt likken, en zo goed voor je dat je daarna de hele wereld aankunt. Dertien jaar later zorgt die muesli er nog steeds voor dat mensen ‘s morgens met het goede been hun bed uit springen. En in de tussentijd is er heel assortiment Rude Health producten bijgekomen – ontbijtgranen, tussendoortjes en drinks, allemaal zijn ze gemaakt van de beste ingrediënten.

Rude Health gebruikt alleen het soort ingrediënten dat je thuis ook in je keukenkast hebt staan – niks onnatuurlijks, niks geraffineerd. Alle ingrediënten komen van de boom, uit het veld of de gaard. En dus niet uit een fabriek of uit één of ander schimmig laboratorium. Rude Health vindt dat eten gemaakt moet zijn van eten – zonder verdikkingsmiddelen, smaakmakers of andere rotzooi. Het bewijs vind je vanzelf terug in de smaak.

DE OPDRACHT

In de UK is Rude Health inmiddels een gevestigde speler in de markt. Dat geldt nog niet voor Nederland, waar dit opvallende merk nog relatief kort aanwezig is. Voor een jonge speler is het altijd een uitdaging om distributie op te bouwen en dit vergt vooral veel tijd, creativiteit en volharding. GreenSprout kreeg de opdracht de huidige staat van distributie te inventariseren en hiermee de huidige positie in de markt in kaart te brengen. Maar de voornaamste taak was om nieuwe distributiepunten te krijgen en bestaande verder uit te breiden. Elk merk binnen bio heeft een goed verhaal. Zo ook Rude Health en het was onze taak dit tijdens de winkelbezoekronde te vertellen Al met al een uitdagende, maar ook leuke klus.

HET RESULTAAT

Na één winkelbezoekronde heeft het grootste deel van de zelfstandige natuurvoedingswinkels kennis kunnen maken met Rude Health. Mede dankzij de mogelijkheid orders te kunnen noteren is het gelukt om een fors aantal nieuwe distributiepunten te winnen in alle (ontbijt)categorieën waar ze vertegenwoordigd zijn. Ook zijn er een aantal opvallende displays geplaatst hetgeen zichtbaarheid van het merk heeft opgeleverd. De combinatie van werkzaamheden heeft ervoor gezorgd dat er een verbeterde fundering is gelegd waarmee het merk duurzaam verder kan gaan groeien.

DIT VINDT DE KLANT

“We zijn erg tevreden over de samenwerking met Greensprout. Greensprout was voor ons als klein team in Nederland een efficiënte manier om bij 200 winkels in de biologische markt in Nederland Rude Health onder de aandacht te brengen.
Het resultaat mag er zijn, een mooie groei in distributie en plaatsing van POS zoals displays. De evaluatie werd uitvoerig gepresenteerd en heeft ons nieuwe en bruikbare inzichten gebracht.

Daarnaast hebben Ton en zijn team zelf veel ervaring en kennis in de markt, waardoor wij alvorens de ronde van start ging ook het plan van aanpak goed hebben kunnen doorspreken met nuttige feedback. Greensprout wordt gerespecteerd door de winkel ondernemers, er wordt tijd voor ze gemaakt.“

– Romy Brackel, Rude Health –

Andere opdrachtgevers