TONS MOSTERD

“Tijdens mijn ronde werden nog enkele andere, maar geen concurrerende producten voorgesteld, waardoor de prijs per  bezoek betaalbaar wordt. Voor die prijs kan ik zelf geen vertegenwoordiger hebben.”

– Ton Schroër, TonS Mosterd –

HET MERK

TonS Mosterd & Heerlijkheden is een ambachtelijke mosterd- en sauzenmakerij. Al sinds 1978 maakt Ton diverse heerlijke producten voor elke levensgenieter. Wie houdt er niet van lekker eten? Daar hoort zeker een sausje van Ton bij. Lekker en puur natuur, want in TonS producten vindt u geen toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. Ton houdt van échte smaakmakers en gebruikt geen verdikkingsmiddel of bindingsmiddelen in zijn mosterd of mayonaise. E-nummers en andere toevoegingen zijn eveneens niet opgenomen in het assortiment. Veel van de sauzen zijn zelfs suikervrij geproduceerd. De missie van Tons Mosterd is om mensen blij te maken met een eerlijk product, dat zo min mogelijk belastend is voor het milieu. Zo maakt Tons gebruik van biologische grondstoffen en draait Tons voor de volle 100% op zonne-energie.

DE OPDRACHT

Voor TonS was de opdracht heel simpel. Door opname van een groot deel van het assortiment door één van natuurvoedingsgroothandels ontstond er een kans om de distributie in natuurvoeding aanzienlijk te vergroten. Daarnaast had Ton ook een suikervrije Ketchup geïntroduceerd, uniek in zijn soort en onderscheidend in de categorie. Naast een nulmeting van de markt was het aan GreenSprout om de distributie van dit prachtige merk uit te bouwen en een begin te maken aan het binnenhalen van het potentieel. 

HET RESULTAAT

Na slechts één winkelbezoekronde zijn er nieuwe kansen gecreëerd en is er aanzienlijke distributiewinst geboekt bij zelfstandige natuurvoedingswinkels. Distributiewinst betekent ook meer zichtbaarheid in het schap wat ook op lange termijn zal bijdragen aan de groei van de omzet en het marktaandeel van Tons. Verder is de distributie van het complete assortiment in kaart gebracht wat heeft geleid tot nieuwe inzichten.

DIT VINDT DE KLANT

“Als kleine producent zie ik geen mogelijkheid om naast productie, inkoop etcetera, alle winkels zelf te bezoeken. Ton heeft voor mij in een periode van ca. 8 weken de belangrijkste 200 biowinkels bezocht. De winkels kregen nieuwe producten te zien,  kregen wat POS materiaal en hier en daar een monster. De uitgebreide inzichtelijke  rapportage gaf me een beter idee van mijn distributie. De opmerkingen van winkeliers heb ik hier en daar meteen in actie omgezet. Doordat er ook meteen omzet gemaakt werd,  kon de investering zichzelf  ook al een stukje terugbetalen! Uiteraard werden er tijdens mijn ronde nog enkele andere, maar geen concurrerende producten voorgesteld, waardoor de prijs per  bezoek betaalbaar wordt. Voor die prijs kan ik zelf geen vertegenwoordiger hebben. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar!”

Andere opdrachtgevers