Trafo

  • Klant: FZ Organic Food 
  • Merk: Trafo
  • Markt: Natuurvoeding
  • Categorie: Chips & Hartige snacks
  • Brandcare tools: Fieldsales force

“We weten dat wanneer we ‘onze’ buitendienst op pad sturen de distributieopbouw van nieuwe producten veel sneller gaat.”

– Pieter Jan Kok, Trafo –

HET MERK

Trafo is het merk voor biologische chips van de beste kwaliteit. Al meer dan 30 jaar is Trafo een vertrouwde naam in dit segment. Deze jarenlange ervaring zie je terug in de zorg waarmee de biologische aardappelen worden geselecteerd, de passie en kunde waarmee aardappelen worden verwerkt en bovenal in de kwaliteit en smaak van het eindproduct. In hun state-of-the art chipsfabriek produceren ze een uitgebreide range producten. Met moderne productielijnen en deskundige personeel is Trafo in staat om op een lage temperatuur te bakken, wat de kwaliteit van de chips en de olie waarin wordt gebakken ten goede komt. Trafo is innovatief en niet bang om met gedurfde nieuwe producten op de markt te komen. Goed voorbeeld is de reeks Hummus chips, gebaseerd op kikkererwten en gevuld in een composteerbare chipszak, de eerste in de markt.

DE OPDRACHT

De categorie ‘chips’ is competitief en de producten zeer impulsgevoelig. Voor GreenSprout de opdracht om de distributie te monitoren, nieuwe producten te introduceren en acties te initiëren. In 2017 introduceerde Trafo drie varianten van het nieuwe snack fenomeen Hummus chips. Deze innoverende chips zijn gebaseerd op kikkererwten en heeft daarom een gezonder imago. Daarnaast heeft Trafo als eerste snackfabrikant gebruik gemaakt van een composteerbare chipszak. Kortom, een onderscheidend product dat momenteel een nieuwe trend maakt binnen de categorie chips. De opdracht was deze introductie in natuurvoedingswinkels te begeleiden en distributie op te bouwen. Daarnaast is er ook een nieuwe variant van de Corn Flips geïntroduceerd, wat gelijk ook een goede aanleiding was om de distributie van de bestaande variant te verstevigen.

HET RESULTAAT

De distributiemetingen hebben een goed beeld gegeven hoe het assortiment van Trafo zich beweegt in de winkel. Aan de hand van deze cijfers en de feedback uit de markt konden er zinvolle conclusies getrokken worden die zullen helpen bij het plannen van nieuwe productintroducties en acties. De introducties Hummus chips en Cheese flips zijn succesvol verlopen en hebben een aanzienlijke distributiewinst opgeleverd. Daarnaast zijn er, door de mogelijkheid orders te kunnen noteren, ook veel extra instore acties gecreëerd. Goed voor de zichtbaarheid van hun nieuwe producten.

DIT VINDT DE KLANT

“Wij zijn erg tevreden met de samenwerking. De jongens van GreenSprout hebben ons veel inzicht in de Nederlandse markt verschaft en hebben zichtbaar onze producten beter in de markt gezet. Ook het introduceren van nieuwe producten gaat nu een stuk soepeler. We weten dat wanneer we ‘onze’ buitendienst op pad sturen de distributieopbouw van nieuwe producten veel sneller gaat. Hierdoor zijn we beter zichtbaar in de markt, kweken we goodwill in de markt en dat helpt het ons om groei te realiseren. Verder is de samenwerking prettig te noemen. Het zijn enthousiaste en gemotiveerde mensen en geven goede input. Vooral de uitgebreide evaluaties vinden we prettig en deze worden dan ook door ons uitgebreid bestudeerd.” – – Pieter Jan Kok, FZ Organic Food –

Andere opdrachtgevers