YAKSO

  • Klant: FZ Organic Food
  • Merk: Yakso
  • Markt: Natuurvoeding
  • Categorie: Oosterse maaltijdcomponenten
  • Brandcare tools: Fieldsales force, Visual merchandising, Instore brand activation

“Wij zijn erg tevreden met de samenwerking. De jongens van GreenSprout hebben ons veel inzicht in de Nederlandse markt verschaft en hebben zichtbaar onze producten beter in de markt gezet.”

– Pieter Jan Kok, Yakso –

HET MERK

Yakso, marktleider in biologische Oosterse maaltijdproducten is één van de succesvolle merken van FZ Organic Food. Yakso heeft een complete range producten die het de biologische consument mogelijk maakt om op een eenvoudige wijze een veelvoud aan gezonde en smakelijke oosterse gerechten thuis zelf klaar te maken. De producten van het merk Yakso zijn het resultaat van een initiatief ontstaan door een aantal gezinnen die ruim 35 jaar geleden zijn begonnen op hun zelfvoorzienende “Yakso boerderij”. Die groep pioniers bundelden hun kennis en gaven op een bevlogen wijze invulling aan de natuurvoedingsbranche. Inmiddels is Yakso uitgegroeid tot een merk met prachtige en heerlijke Oosterse producten die nog altijd in de basis de rijke traditie van de oorspronkelijke Yakso boerderij in zich dragen.

DE OPDRACHT

Assortimenten en productpresentaties zijn bij zelfstandige natuurvoedingswinkels veelal organisch gegroeid zonder al te veel invloeden van buitenaf. Voor Yakso, één van de bio pionierende merken uit de markt, was het de vraag: wat vindt de markt van ons, wat is de kwantitatieve staat van onze distributie en hoe worden onze producten in de winkels gepresenteerd? Aan de hand van de uitkomsten van de eerste winkelbezoekrondes was het de opdracht om verbetering te brengen aan de distributie van het assortiment en de presentatie in de schappen. Ook lanceerde Yakso veel nieuwe producten die de weg naar het schap moesten vinden. Tenslotte was de opdracht om bij een aantal vooraanstaande winkels te zorgen voor beleving van het merk.

HET RESULTAAT

In een aantal winkelbezoekrondes is er gewerkt aan inzicht in de markt, distributieverbetering, schappositieverbetering en merkbeleving. De distributie en presentatie van het primaire assortiment is aanzienlijk verbeterd waardoor het merk en de categorie ‘Oosters’ in de meeste natuurvoedingswinkels nu goed zichtbaar is geworden. Nieuwe producten zijn succesvol geïntroduceerd en hebben hun weg naar het schap goed weten te vinden. In een aantal winkels zijn de maaltijdcategorieën flink onder handen genomen waardoor er leesbare schappen zijn ontstaan en het merk Yakso van onzichtbaar weer zichtbaar is geworden. Tijdens de samenwerking is ook het idee geboren voor een opvallende Local Promotion activiteit. De ‘Yakso TukTuk on Tour’ heeft gedurende een aantal maanden door Nederland getoerd waarbij de Yakso TukTuk als opvallende display in een aantal winkels heeft gestaan. Ondersteund met acties en  een demo hebben vele consumenten kennis kunnen maken met het assortiment van Yakso en zijn hierdoor geïnspireerd geraakt om gemakkelijk een oosterse maaltijd te maken.

DIT VINDT DE KLANT

“Wij zijn erg tevreden met de samenwerking. De jongens van GreenSprout hebben ons veel inzicht in de Nederlandse markt verschaft en hebben zichtbaar onze producten beter in de markt gezet. Ook het introduceren van nieuwe producten gaat nu een stuk soepeler. We weten wanneer we ‘onze’ buitendienst op pad sturen dat de distributieopbouw van nieuwe producten sneller gaat. Hierdoor zijn we beter zichtbaar in de markt, kweken we goodwill in de markt en dat helpt het ons om groei te realiseren.

Verder is de samenwerking prettig te noemen. Het zijn enthousiaste en gemotiveerde mensen en geven goede input. Vooral de uitgebreide evaluaties vinden we prettig en deze worden dan ook door ons uitgebreid bestudeerd.”

– Pieter Jan Kok, Yakso –

Andere opdrachtgevers