LEBENSBAUM

  • Klant: Lebensbaum
  • Merk: Lebensbaum eigen merk thee, koffie en kruiden
  • Markt: Biologische droogwaren
  • Categorie: Thee, Koffie, Kruiden 
  • Brandcare tools: Fieldsales force

Lebensbaum is is gespecialiseerd in de productie van thee, koffie en specerijen uit de biologische landbouw. Zij combineren puur genieten met ecologisch en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bij elk product.

Biologisch sinds 1979
In de zomer van 1979 neemt de oprichter van het bedrijf Ulrich Walter een biologische winkel over in het Noord-Duitse Diepholz. Na korte tijd realiseerde hij zich dat het nergens mogelijk was om biologische thee, koffie of kruiden te kopen en zo ging hij zelf op zoek. Zijn reizen voeren hem naar Zuid-Frankrijk, Egypte en later naar India.

Klimaat neutraal
De productie is sinds 2010 CO2-neutraal. Een van de krachtigste geothermische systemen in Nedersaksen wordt gebruikt voor verwarming en in het hele bedrijf wordt 100% groene stroom gebruikt. Ongeveer 10% hiervan wordt ter plaatse geproduceerd met hun eigen fotovoltaïsche installatie. Alle bedrijfsgebouwen zijn bovengemiddeld geïsoleerd. Post- en pakketvervoer is CO2-neutraal, grondstoffen worden per schip vervoerd. De lijst met klimaatvriendelijke maatregelen is lang en wordt voortdurend uitgebreid.

Other clients