ZINTENZ

  • Klant: ZintenZ
  • Merk: ZintenZ organic cards
  • Markt: Natuurvoeding
  • Categorie: Non Food
  • Brandcare tools: Rack jobbing

“Het meest bijzondere aan werken met GreenSprout is dat ze niet alleen met klanten bezig zijn, maar ook echt betrokken zijn bij je bedrijf!”

– Leo & Janna Kaniok – ZintenZ –

HET MERK

ZintenZ is een uitgeverij met een eigentijds kaartenconcept. Alle wenskaarten en stationairy worden gemaakt op papier van landbouwafval. De kaarten worden tevens bedrukt met bio-inkten en worden gedrukt met een waterloze druktechniek. Alles is dus super duurzaam en verantwoord. ZintenZ is een familiebedrijf van Leo en Janna Kaniok. Ze zijn al meer dan 10 jaar actief in de uitgeefwereld. De kaartenmolens van ZintenZ zijn overal te vinden: in boekhandels, giftshops, natuurwinkels en gezondheidsdrogisten.

DE OPDRACHT

GreenSprout doet aan ‘brandpoolen’. Hierbij combineren we werkzaamheden van verschillende opdrachtgevers tijdens onze winkelbezoeken. ZintenZ levert rechtstreeks aan winkels en doet dit bij veel winkels waar onze buitendienst al kwam. De opdracht voor ZintenZ was daarom voor de hand liggend en heel eenvoudig: zorg dat de wenskaartenmolens er altijd verzorgd en goed gevuld bijstaan. Dit doen we door middel van Rack Jobbing. Daarnaast zijn er voor duurzame wenskaarten en andere aanverwante producten nog volop kansen om het aantal verkooppunten uit te breiden. Een mooie uitdaging, waar GreenSprout wel iets mee kan.

HET RESULTAAT

De opdracht voor ZintenZ is nog maar net begonnen, maar na de eerste rondgang zijn er al flinke stappen gemaakt. Bij de bestaande klanten is er een begin gemaakt met het implementeren van een verbeterde bestelsystematiek waarmee iedere vertegenwoordiger makkelijk en effectief kan werken. Op termijn zal dit beter zichtbare kaartenmolens met een duidelijk assortiment opleveren. Ook zijn er bij bestaande verkooppunten veel nieuwe kaartenmolens bijgekomen en zijn er zelfs een aantal nieuwe verkooppunten gecreëerd. Het belangrijkste aspect van de samenwerking is echter het zorgen dat de kaartenmolens gevuld blijven. Bij ieder winkelbezoek kijken we de molens na en indien nodig plaatsen we een bestelling, welke door ZintenZ rechtstreeks wordt uitgeleverd.

DIT VINDT DE KLANT

“Ik kwam Ton Severrien voor het eerst tegen in de lift van de parkeergarage onder de Ekoplaza in Alkmaar. Diezelfde dag kwamen elkaar weer tegen bij Odin, een natuurvoedingswinkel in Bergen. ‘Hé jij ook hier, wat een toeval!’, zeiden we tegen elkaar. Nou toeval was het natuurlijk niet, het moest zo zijn en het GreenSprout-zaadje was geplant. Nu zijn we groot fan. Greensprout is voor ons de deur naar veel natuurvoedingswinkels geopend. Dat is natuurlijk super voor de omzet, maar dat is het niet alleen. Ze bouwen aan duurzame relaties, hebben kennis van zaken en geven goede adviezen. Het meest bijzondere aan werken met GreenSprout is dat ze niet alleen met klanten bezig zijn, maar ook echt betrokken zijn bij je bedrijf!” 

Andere opdrachtgevers