VIVANI & ICHOC

  • Klant: Ecofinia GmbH
  • Merk: Vivani & iChoc
  • Markt: Natuurvoeding
  • Categorie: Chocolade/Zoetwaren
  • Brandcare tools: Fieldsales force

“Ton and his team are experts in the best sense, they know the market by their long experience and they understand both suppliers and customers.”

– Christoph Kampschulte – Vivani & iChoc –

HET MERK

De biologische chocolademerken Vivani en iChoc zijn onderdeel van de Duitse firma Ecofinia GmbH. Zij produceren al sinds het jaar 2000 de lekkerste en meest verfijnde chocolade, waarbij ze gebruik maken van cacaobonen van kleinschalige coöperaties uit de Dominicaanse Republiek, Ecuador en Panama. Het merk Vivani is één van de premium merken van Ecofinia en staat voor de hoogste kwaliteit chocolade, een musthave voor de echte chocolade liefhebber. iChoc is hèt merk voor de chocoholics die liever geen melk of andere dierlijke bestanddelen consumeren. De reeks vegan iChoc chocoladerepen zijn niet te missen in elk duurzaam chocolade assortiment.

DE OPDRACHT

De categorie ‘chocolade’ is belangrijk voor natuurvoedingswinkels. Chocolade is impulsgevoelig, speelt in op het geluksgevoel en de repen met een hoge percentage cacao hebben een gezondheidsimago. Biologische chocolade kan dus lekker en verantwoord snoepen zijn. Vivani is de absolute marktleider in biologische chocola en zij hebben in de loop der jaren een brede distributie opgebouwd. Toch was het goed om een nulmeting te doen om te kunnen bekijken waar zij nog distributie kunnen winnen of dat er winst te behalen viel in bijvoorbeeld de schappresentaties. Voor iChoc, dat zich in een de niche van het chocoladesegment begeeft is een brede distributie niet vanzelfsprekend. Voor dit merk was de opdracht om een mooie houten, permanente display te verkopen en te plaatsen.

HET RESULTAAT

Ook voor marktleiders geldt de regel dat er altijd iets te verbeteren valt. De nulmeting en feedback uit de markt hebben voor Ecofinia goede inzichten verschaft over mogelijke groeikansen. Voor iChoc hebben alle inspanningen veel opgeleverd. Naast een hernieuwde kennismaking met de winkeliers zijn er ook veel houten displays verkocht en geplaatst. Dit leverde behalve leuke orders ook extra zichtbaarheid voor het merk op. Hierdoor worden de kansen op meer en betere distributie in het schap alleen maar groter. In de vervolgrondgangen voor Ecofinia worden de effecten van alle inspanningen bekeken. Verder worden er aan de hand van de conclusies en aanbevelingen nieuwe opdrachten bepaald om kansen om te zetten in concrete resultaten.

DIT VINDT DE KLANT

“Vivani is a leading brand in the chocolate shelves of Dutch health food stores, and the Netherlands are one of our most important export markets. Therefore we were up to find a professional cooperation for field marketing, brand care and market research in the Netherlands, and we found it in Greensprout. Ton and his team are experts in the best sense, they know the market by their long experience and they understand both suppliers and customers. We appreciate our cooperation very much.“ Christoph Kampschulte – Ecofinia GmbH

Andere opdrachtgevers